Šarapovová postúpila v dvojhre, Cibulková a Rybáriková v štvorhre nie

02.06.2013 Celý región

Paríž 1. júna (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková s Češkou Barborou Záhlavovou-Strýcovou neuspeli v 1. kole štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

Rusko-talianskemu páru Svetlana Kuznecovová, Flavia Pennettová podľahli hladko v dvoch setoch 2:6 a 3:6.

Neuspeli ani slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková s Rumunkou Irinou-Cameliou Beguovou v 2. kole štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

Americko-čínskej dvojici Varvara Lepchenková, Saisai Čeng podľahli po trojsetovej bitke 6:3, 6:7 (9) a 3:6. V tajbrejku druhého dejstva nevyužili mečbal.

ženy - štvorhra - 1. kolo:
Varvara Lepchenková, Saisai Čeng (USA/Čína) - Irina-Camelia Beguová, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (Rum./SR) 3:6, 7:6 (9), 6:3
Svetlana Kuznecovová, Flavia Pennettová (Rus./Tal.) - Dominika CIBULKOVÁ, Barbora Záhlavová-Strýcová (SR/ČR) 6:2, 6:3


Šarapovová, Azarenková a Stephensová postúpili v dvojhre

Paríž 1. júna (TASR) - Bieloruská tenistka Victoria Azarenková a Američanka Sloane Stephensová sa prebojovali do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Azarenková si poradila s domácou Francúzkou Alize Cornetovou v troch setoch 4:6, 6:3 a 6:1.

Dvojnásobná šampiónka Australian Open až šesťkrát stratila vlastné podanie a vyprodukovala desať dvojchýb, napriek tomu postúpila medzi elitnú šestnástku. "Alize ukázala, aká to je výborná hráčka. Proti mne predviedla svoj najlepší tenis a mala som čo robiť, aby som dokázala otočiť nepriaznivý vývoj," povedala "Vika" pre akreditované médiá.

Aj ruská tenistka Maria Šarapovová sa prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Obhajkyňa titulu si v 3. kole ako nasadená dvojka poradila s Číňankou Ťie Čeng v dvoch setoch 6:1 a 7:5. V druhom dejstve dokázala otočiť z 1:4.

"Prvý set bol ľahký, no druhý veľmi náročný. Ťie Čeng sa postupne rozohrala k výbornému výkonu a mala som čo robiť, aby som zmazala manko dvoch brejkov. Som veľmi rada, že mi podarilo vyhrať v dvoch setoch," povedala v prvom rozhovore priamo na kurte Šarapovová, ktorá v dueli o postup do štvrťfinále narazí na talentovanú Američanku Sloane Stephensovú.

V jednom zo šlágrov dňa víťazka z roku 2010 Talianka Francesca Schiavoneová deklasovala trinástu nasadenú Francúzku Marion Bartoliovú 6:2 a 6:1.

Stephensová v úlohe nasadenej sedemnástky zdolala premožiteľku Slovenky Dominiky Cibulkovej Novozélanďanku Marinu Erakovičovú 6:4, 6:7 (5) a 6:3.

Americká tenistka Jamie Hamptonová sa postarala o jedno z najväčších prekvapení na tohtoročnom Roland Garros. Premožiteľka Slovenky Anny Schmiedlovej v 3. kole dvojhry na parížskej antuke vyradila siedmu nasadenú Češku Petru Kvitovú v dvoch setoch 6:1, 7:6 (7) a dosiahla životný úspech. Doposiaľ najlepším grandslamovým výsledkom 23-ročnej Američanky bolo 3. kolo na tohtoročnom Australian Open.

ženy - dvojhra - 3. kolo:
Jelena Jankovičová (18-Srb.) - Samantha Stosurová (9-Aust.) 3:6, 6:3, 6:4
Jamie Hamptonová (USA) - Petra Kvitová (7-ČR) 6:1, 7:6 (7)
Maria Kirilenková (12-Rus.) - Stefanie Voegeleová (Švajč.) 7:6 (3), 7:5
Maria Šarapovová (2-Rus.) - Ťie Čeng (Čína) 6:1, 7:5
Francesca Schiavoneová (Tal.) - Marion Bartoliová (13-Fr.) 6:2, 6:1
Bethanie Matteková-Sandsová (USA) - Paula Ormaecheová (Arg.) 4:6, 6:1, 6:3
Victoria Azarenková (3-Biel.) - Alize Cornetová (Fr.) 4:6, 6:3, 6:1
Sloane Stephensová (17-USA) - Marina Erakovičová (N. Zél.) 6:4, 6:7 (5), 6:3
 

Vyberte región